Доведената дъщеря на вицепрезидентката на САЩ Камала Харис публично събира пари за

...
Доведената дъщеря на вицепрезидентката на САЩ Камала Харис публично събира пари за
Коментари Харесай

Дъщерята на Камала Харис събира пари за палестинците в Газа

Доведената щерка на вицепрезидентката на САЩ Камала Харис публично събира пари за линията Газа, заяви в. " Ню Йорк пост ", съобщи Дарик и Българска телеграфна агенция.

24-годишната Ела Емхоф, чийто татко Дъг Емхоф е евреин, е вързала към персоналния си профил в " Инстаграм " известие за набиране на средства " в поддръжка на незабавната помощ за децата на Газа ". Ела има 315 хиляди почитатели в тази обществена мрежа.

В поста не се загатва нищо за десетките израелски деца, които са измежду 1400-те убити почтени израелци, покосени от терористите на " Хамас " на 7 октомври, отбелязва " Ню Йорк пост ".

Кампанията за набиране на средства, която досега е набрала над 7,8 милиона $, е инициирана от палестинския Фонд за подкрепяне на деца - организация с нестопанска цел със седалище в Кент, щата Охайо, която през 2021 година е събрала над 21 млн. $. 

Не е ясно какъв брой, в случай че въобще нещо, е дарила персонално Ела Емхоф  за идеята, показва " Ню Йорк пост ".

" Това провокира голяма угриженост и ми се коства непоносимо ", реагира конгресменът републиканец Джеф ван Дрю. " Ако би трябвало да бъда почтен с вас, аз съм изумен от това ", съобщи той.

Ван Дрю, член на комисията по вътрешна сигурност към Камарата на представителите, сподели, че е съвсем несъмнено, че  " Хамас " ще може да се възползва от всички пари, дори и тези за филантропични цели, които влизат в Газа.

Ела Емхоф категорично акцентира пред кореспонденти, че не се счита за еврейка.

" Ела не е еврейка ", посочи неин представител през 2021 година " Това не е нещо, с което тя е израснала. Ела в действителност няма никакви скрупули във връзка с вярата, не желае да приказва от името на юдаизма ", разяснява той.

Емхоф, чиято биологична майка е филмовата продуцентка Керстин Емхоф, се изявява като модел и се появява с разголени гърди на Седмицата на модата в Ню Йорк, напомня " Ню Йорк пост ". 

Миналия месец президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който е демократ, разгласи, че ще изпрати 100 млн. $ " филантропична помощ " на палестинците - нещо, което провокира бърза ответна реакция от страна на републиканците. Предишният президент Доналд Тръмп, губернаторът на Флорида Рон Десантис, някогашният дипломат в  ООН Ники Хейли, сенаторът на Южна Каролина Тим Скот и губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм осъдиха концепцията.

Представители на Емхоф към този момент не са дали отговор на запитването на " Ню Йорк пост " за коментар.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР